Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Yiyecek-İçecek Sektöründe Güncel Sorunlar
Ders Kodu: GAST528
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Yiyecek İçecek Sektöründeki sorunların tespiti ve incelenmesi

Özet İçerik

Yiyecek İçecek Sektöründeki sorunların tespiti, incelenmesi ve çözüm üretebilme yeteneğinin sağlanması

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Berrin GÜZEL
Öğrenme Çıktıları
1.Yiyecek içecek sektöründeki sorunları tespit edebilme
2.Yiyecek içecek sektöründeki sorunlara çözüm üretebilme
3.Yiyecek içecek sektöründeki sorunlarla ilgili akademik çalışma yapabilme
4.Yiyecek içecek sektöründeki sorunlarla ilgili proje üretebilme
5.Yiyecek içecek sektöründeki sorunların kaynağına inebilme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Bingöl, R. (2015). Restoran İşletmeciliği Restoranlar ve Lokantalar Nasıl Yönetilir?
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Kuruluş yeri
2. Hafta - Teorik
Finansal sorunlar
3. Hafta - Teorik
Yetersiz pazarlama
4. Hafta - Teorik
Rekabet
5. Hafta - Teorik
Politik engeller
6. Hafta - Teorik
Yönetim yetersizliği
7. Hafta - Teorik
Kötü müşteri hizmeti
8. Hafta - Teorik
Kötü müşteri hizmeti
9. Hafta - Teorik
Vasat ürünler
10. Hafta - Teorik
Tedarikçiler
11. Hafta - Teorik
Yetersiz muhasebe
12. Hafta - Teorik
Trendler
13. Hafta - Teorik
Doğal olaylar
14. Hafta - Teorik
Teknoloji
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders143384
Ara Sınav116218
Dönem Sonu Sınavı116218
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
5
5
5
4
OÇ-2
OÇ-3
OÇ-4
OÇ-5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
2026