
| Ders Kodu | : GMP501 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı öğrencileri karbonhidratların yapısı, kimyası ve fonksiyonları konusunda bilgilendirmektir.
Ders kapsamında gıdaların makro bileşiklerinden olan karbonhidratların yapısı, fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında detaylı bilgi vermek amaçlanmaktadır. Karbonhidratların sınıflandırılması ve detaylı olarak incelenmesini kapsamaktadır. Gıda işleme sırasında yapıda bulunan karbonhidratlarda meydana gelen değişimlerin saptanmasını içermektedir.