Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıdalarda Bozulma Etmenleri ve Kontaminantlar
Ders Kodu: GMP502
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Gıdalardaki mikrobiyel ve enzimatik bozulma etmenleri ve başlıca gıda kontaminantları işlenecektir.

Özet İçerik

Ders kapsamında gıdalarda işleme ve depolaması sırasında meydana gelebilecek olan bozulma etmenleri ve bunların mekanizmalarının anlatılması planlanmaktadır. Bunlara ek olarak gıda kontaminantları ve olası bulaşma kaynakları anlatılacaktır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri