
| Ders Kodu | : GMP503 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı proteinlerin kimyasal yapısını, belirlenme yöntemlerini ve fonksiyonel özelliklerini öğretmektir. Ayrıca başlıca gıda proteinleri ve bunların kullanım alanları da işlenecektir.
Bu derste gıda makro bileşenlerinden olan proteinlerin yapısı, stabilitesi, fonksiyonel ve fizikokimyasal özellikleri detaylı olarak incelenecektir. Ayrıca gıda proteinlerinin fonksiyonel özellikleri anlatılacaktır.