Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıdaların Dielektrik Özellikleri ve Mikrodalgayla Isıtma
Ders Kodu: GMP505
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, gıdalaraın dielektrik özellikleri ve mikrodalgayla ısıtma ile ilgili bilgiler kazandırıp gıda sanayindeki uygulamalarını öğretmektir.

Özet İçerik

Gıdaların fiziksel özelliklerinden olan dielektrik özellik, Alternatif ısıtma teknolojileri ve mikrodalga ısıtmanın gıda endüstrisinde kullanımı anlatılacaktır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri