Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fonksiyonel Gıda Bileşenleri ve Nutrasotikler
Ders Kodu: GMP508
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, fonksiyonel gıda bileşenlerinin ve nutrasötiklerin üretim teknolojilerinin ve potansiyel sağlık etkilerinin güncel bilimsel çalışmalarla irdelenmesidir

Özet İçerik

Fonksiyonel gıda bileşenlerine ve nutrasötiklere giriş, fonksiyonel gıda bileşenlerinin üretim prosesleri (ekstraksiyon, distilasyon, dehidrasyon, membran ayırma, nanoteknoloji, bioproses, enkapsülasyon), fonksiyonel gıda bileşenleri ve nutrasötiklerin sağlık etkileri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri