
| Ders Kodu | : GMP508 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı, fonksiyonel gıda bileşenlerinin ve nutrasötiklerin üretim teknolojilerinin ve potansiyel sağlık etkilerinin güncel bilimsel çalışmalarla irdelenmesidir
Fonksiyonel gıda bileşenlerine ve nutrasötiklere giriş, fonksiyonel gıda bileşenlerinin üretim prosesleri (ekstraksiyon, distilasyon, dehidrasyon, membran ayırma, nanoteknoloji, bioproses, enkapsülasyon), fonksiyonel gıda bileşenleri ve nutrasötiklerin sağlık etkileri.