
| Ders Kodu | : GMP510 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı, tüketiciler tarafından artan bir talebe sahip olan minimum işlem görmüş gıdalar ve hazırlanma şekilleri hakkında bilgi vermektir.
Ders, taze kesilmiş, kullanıma hazır, yemeğe hazır, pişmeye hazır, ön pişirilip soğutulmuş, ön pişirilip dondurulmuş, kısmen fırınlanmış gibi farklı minimum işlem görmüş gıdaları kapsamaktadır. Ders kapsamında bu gıdaların kalitesi için uygulanan yeni teknolojiler tartışılmaktadır.