Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Minimum İşlenmiş Gıdalar
Ders Kodu: GMP510
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, tüketiciler tarafından artan bir talebe sahip olan minimum işlem görmüş gıdalar ve hazırlanma şekilleri hakkında bilgi vermektir.

Özet İçerik

Ders, taze kesilmiş, kullanıma hazır, yemeğe hazır, pişmeye hazır, ön pişirilip soğutulmuş, ön pişirilip dondurulmuş, kısmen fırınlanmış gibi farklı minimum işlem görmüş gıdaları kapsamaktadır. Ders kapsamında bu gıdaların kalitesi için uygulanan yeni teknolojiler tartışılmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri