Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Mühendisliğinde Aktarım Olguları
Ders Kodu: GMP512
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı, gıda mühendisliği uygulamalarında makroskopik ve mikroskobik kütle, enerji ve momentum aktarım eşitliklerini ileri seviyede kullanarak, proses örneklemeleriyle çözümleri oluşturmaktır.

Özet İçerik

Ders kapsamında, akışkanlar mekaniğinde modern analitik yöntemler ile ısı ve kütle aktarım problemlerine, temel eşitlikler, sınır koşulları ve lineer stabilite teorisine dayalı yaklaşımlarla odaklanılmaktadır.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri