
| Ders Kodu | : GMP514 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin amacı, gıdaların yapısında yer alan lipidlerin kimyasal yapısı ve yapıyı oluşturan makro ve mikro bileşenlerle ilgili bilgi sunmaktır. Ders kapsamında lipidlerin yapısında yer alan bileşenler arasında gerçekleşen reaksiyonlar da incelenecektir.
Yağların kimyasal yapısı, yağları oluşturan bileşenler, yağlardaki bozulma reaksiyonları, beslenme ilkeleri yönünden yemeklik yağlar