Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Analizlerinde Kromatografik Yöntemler
Ders Kodu: GMP515
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı, gıdaların analizinde kullanılan kromatografik yöntemlerle ilgili hem teorik hem de uygulamalı bilgi aktarmaktır.

Özet İçerik

Kolon etkinliğini gösteren parametreler, Kovatz İndeksi, Mc.Reynold Sabitleri, kromatogramın değerlendirilmesi, kapiler kolonlar, dedektörler, gaz kromatografisinde hata kaynakları, gaz kromatografik gıda analizleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri