Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri
Ders Kodu: GMP516
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı, yağ modifikasyon teknikleri olan hidrojenasyon, fraksiyone kristalizasyon ve interesterifikasyon yöntemleri; ayrıca margarin ve shortening üretiminde kullanılan tekniklerle ilgili bilgi sunmaktır.

Özet İçerik

Yağların erime noktalarını belirleyen faktörler, fraksiyone kristalizasyonda teknolojik uygulamalar, hidrojenasyon teknolojisi, hidrojenasyonun mekanizması ve kinetiği, hidrojenasyon katalizörleri ve hidrojen üretimi, hidrojenasyonun kontrolü, yağların trigliserid yapıları, interesterifikasyon teknolojisi, interesterifikasyon katalizörleri ve uygulamaları, margarin ve şortening üretim teknolojisi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri