
| Ders Kodu | : GMP516 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin amacı, yağ modifikasyon teknikleri olan hidrojenasyon, fraksiyone kristalizasyon ve interesterifikasyon yöntemleri; ayrıca margarin ve shortening üretiminde kullanılan tekniklerle ilgili bilgi sunmaktır.
Yağların erime noktalarını belirleyen faktörler, fraksiyone kristalizasyonda teknolojik uygulamalar, hidrojenasyon teknolojisi, hidrojenasyonun mekanizması ve kinetiği, hidrojenasyon katalizörleri ve hidrojen üretimi, hidrojenasyonun kontrolü, yağların trigliserid yapıları, interesterifikasyon teknolojisi, interesterifikasyon katalizörleri ve uygulamaları, margarin ve şortening üretim teknolojisi.