Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Fermentasyon Prosesleri
Ders Kodu: GMP519
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı fermantasyon teknolojisi alanında temel konuları tartışmak ve yakın gelişmeleri değerlendirmektir.

Özet İçerik

Ders başlıca sıralanan konuları içerir; fermantasyonda kullanılan mikroorganizmalar- özellikleri, izolasyon ve identifikasyon, geliştirilmesi ve muhafazası, starter kültürler, kültür koleksiyonları, fermentörler, fermantasyon ürünlerinin ekstraksiyonu, fermente gıdalar (süt, et, meyve-sebze, tahıl ürünleri), fermente alkollü içecekler, geleneksel fermente ürünler, fonksiyonel ve probiyotik ürünler, mikrobiyal enzim, organik asit, biyokütle ve gıda katkı maddeleri üretimidir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri