
| Ders Kodu | : GMP521 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), gıda olarak kullanımları, biyogüvenlik konusunda süregelen tartışmalar ve GDO tanı yöntemleri hakkında bilgiler vermek.
Genetik olarak değiştirilmiş (transgenik) bitki ve hayvansal organizmaların üretimi ve amaçları, hayvan ve bitki biyoteknolojisi ve genetiği ile ilgili temel kavramlar ve tanımlar, Türkiye ve Dünya’da transgenik ürünlerin durumu, transgenik bitkisel besinlerin sağlık, çevre, biyoçeşitlilik ve sosyo-ekonomik yapıya etkileri, transgenik organizmaların eczacılık, tıp, veteriner ve temel araştırmalar açısından tartışılması, gıda olarak kullanılan transgenik bitkiler, biyogüvenlik, ulusal ve uluslararası mevzuatlar.