
| Ders Kodu | : GMP528 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Ders kapsamında öğrencilerinin, farklı geometrilerde genel enerji denklemini türetmeyi, kararsız hal ısı iletim denklemini tek boyutlu ve çok boyutlu sistemler için türetmeyi, bu denklemi analitik çözüm yöntemleri ve Laplace transformu tekniği ile çözmeyi, kararsız hal ısı transferinin gıda endüstrisindeki uygulamaları, ve donma, çözünme, pastörizasyon ve sterilizasyona ilişkin hesaplama yöntemlerini öğrenmeleri amaçlanmıştır.
Kartezyen, silindirik ve küresel koordinatlarda genel enerji denklemi. İçsel ısı kaynaklı ısı iletimi. Katılarda kararsız hal ısı iletimi. Sonzuz levha, slindir ve küre şeklilerinde analtik çözüm. Gıdaların dondurulması ve çözündürülmesi. Pastörizasyon ve sterilizasyon uygulamaları. Aseptik konserve prosesi.