Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Toz Gıda ve Enkapsülasyon Teknolojisi
Ders Kodu: GMP530
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı toz gıdaların yığın ve tek partikül özellikleri ve üretim, taşıma ve işleme özelikleri hakında bilgi sunmaktır. Ayrıca bu ders farklı yöntemleri ile partikül enkapsülasyonunu da içermektedir

Özet İçerik

Toz gıda ve enkapsülasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki önemi, toz ürünlerin üretim teknolojileri, toz gıda ürünlerinin yapısal özellikleri, enkapsülasyon teknikleri, fiziksel ve kimyasal enkapsülasyon tekniklerinin gıda uygulamaları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri