
| Ders Kodu | : GMP530 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı toz gıdaların yığın ve tek partikül özellikleri ve üretim, taşıma ve işleme özelikleri hakında bilgi sunmaktır. Ayrıca bu ders farklı yöntemleri ile partikül enkapsülasyonunu da içermektedir
Toz gıda ve enkapsülasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki önemi, toz ürünlerin üretim teknolojileri, toz gıda ürünlerinin yapısal özellikleri, enkapsülasyon teknikleri, fiziksel ve kimyasal enkapsülasyon tekniklerinin gıda uygulamaları