Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Kurutma Teknolojisi
Ders Kodu: GMP531
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı kurutmada kütle ve ısı transferi, nemin katı içindeki hareketine ilişkin teoriler, değişik kurutma yöntemlerinin temel prensipleri ve gıda endüstrisinde kullanılan kurutucular hakkında bilgi sahibi olmasıdır

Özet İçerik

Kurutmanın temel prensipleri, kurutmada kütle ve ısı transferi, nemin katı içindeki hareketine ilişkin teoriler, karakteristik kuruma eğrileri. Kesikli ve sürekli kurutma işlemleri, kurutmayı etkileyen iç ve dış faktörler. Değişik kurutma yöntemlerinin temel prensipleri ve karşılaştırılmaları. Kurutmada ölçüm ve kontrol teknikleri. Kurutucular için enerji ve kütle denklikleri. Gıda endüstrisinde kullanılan kurutucular

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri