
| Ders Kodu | : GMP534 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı, meyve ve sebze ürünleri hakkında teknolojik üretim yöntemleriyle birlikte bilgi vermektir.
Salça üretimi, reçel-marmelat üretimi, meyve suyu üretimi, konserve teknolojisi
| Doç. Dr. Fatih Mehmet YILMAZ |
| 1. | Domatesten üretilen ürünler hakkında fikir sahibi olur. |
| 2. | Reçel ve marmelat çeşitleri ile reçeteleri hakkında fikir sahibi olur. |
| 3. | Meyve suyu çeşitleri ve üretim yöntemleri hakkında fikir sahibi olur. |
| 4. | Konserve üretimi ve matematiksel hesaplamalarıyla ilgili bilgi sahibi olur. |
| 5. | Meyve ve sebzelerin kurutulması, kurutulmuş meyveler hakkında bilgi sahibi olur. |
| 1. | Cemeroğlu, B. S. (2011). Meyve ve sebze işleme teknolojisi. Nobel Akademik Yayıncılık. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 10 | 3 | 182 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 2 | 7 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 5 | 2 | 7 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 196 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 3 | 1 | 1 | 3 | 1 |
OÇ-2 | 3 | 3 | |||
OÇ-3 | 3 | 3 | |||
OÇ-4 | 3 | 3 | |||
OÇ-5 | 3 | 3 | |||