Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Peynir Teknolojisi
Ders Kodu: GMP524
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Peynir yapım ilkeleri hakkında bilgi sahibi olmak Peynir yapımında proses modifikasyonu yapabilme yeteneğine kavuşmak Peynir yapımında karşılaşılabilecek olası sorunlara çözüm üretebilme yeteneğini geliştirmek

Özet İçerik

Peynirin besin değeri, peynirlerin sınıflandırılması, peynir hammaddesi süt, peynir yapımında kullanılan katkı maddeleri ve işlem yardımcısı maddeler sütün peynir üretimine hazırlanması, pıhtılaştırılması ve telemenin işlenmesi, starter kültürler, peynirin olgunlaştırılması, peynirde ambalajlama, yerli ve yabancı tip peynirlerin üretim teknolojileri; peynir kusurları ve alınabilecek önlemler; peynir altı suyunun değerlendirilmesi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri