
| Ders Kodu | : GMP524 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Peynir yapım ilkeleri hakkında bilgi sahibi olmak Peynir yapımında proses modifikasyonu yapabilme yeteneğine kavuşmak Peynir yapımında karşılaşılabilecek olası sorunlara çözüm üretebilme yeteneğini geliştirmek
Peynirin besin değeri, peynirlerin sınıflandırılması, peynir hammaddesi süt, peynir yapımında kullanılan katkı maddeleri ve işlem yardımcısı maddeler sütün peynir üretimine hazırlanması, pıhtılaştırılması ve telemenin işlenmesi, starter kültürler, peynirin olgunlaştırılması, peynirde ambalajlama, yerli ve yabancı tip peynirlerin üretim teknolojileri; peynir kusurları ve alınabilecek önlemler; peynir altı suyunun değerlendirilmesi