Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler
Ders Kodu: GMP526
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Sütün tanımı, Süt bileşenlerinin biyosentezi, sütte bulunan bileşenlerin yapısal organizasyonu, sütün ana bileşenlerinin kimyası; süt yağı özellikleri, süt proteinleri, süt şekeri. Vitaminler, Enzimler, diğer maddeler, sütün besin değeri.

Özet İçerik

Süt üretimi ve kullanımı, sütün bileşimi; laktoz, süt yağı, süt proteini, sütün mineral maddeleri, süt ve süt ürünlerinde vitaminler, süt ve süt ürünlerinde su. Süt ve süt ürünleri enzimolojisi, sütte sıcaklığın meydana getirdiği değişimler. Peynir ve fermente süt ürünlerinin kimyası ve biyokimyası. Sütün fiziksel özellikleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri