
| Ders Kodu | : GMP526 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Sütün tanımı, Süt bileşenlerinin biyosentezi, sütte bulunan bileşenlerin yapısal organizasyonu, sütün ana bileşenlerinin kimyası; süt yağı özellikleri, süt proteinleri, süt şekeri. Vitaminler, Enzimler, diğer maddeler, sütün besin değeri.
Süt üretimi ve kullanımı, sütün bileşimi; laktoz, süt yağı, süt proteini, sütün mineral maddeleri, süt ve süt ürünlerinde vitaminler, süt ve süt ürünlerinde su. Süt ve süt ürünleri enzimolojisi, sütte sıcaklığın meydana getirdiği değişimler. Peynir ve fermente süt ürünlerinin kimyası ve biyokimyası. Sütün fiziksel özellikleri.