Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda İşlemede Sürdürülebilirlik
Ders Kodu: GMP536
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dersin amacı, Gıda Mühendisliği uygulamalarında sürdürülebilirlik kavramının öğrencilere kazandırılması ve konuya ilişkin güncel kavramlarla ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesidir.

Özet İçerik

Sürdürülebilirlik kavramı ve gıda endüstrisinde uygulamaları, atık yönetimi, sürdürülebilir gıda zincirinde risk analizleri, gıda işlemede enerji kullanımı ve azaltma stratejileri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri