
| Ders Kodu | : GMP536 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dersin amacı, Gıda Mühendisliği uygulamalarında sürdürülebilirlik kavramının öğrencilere kazandırılması ve konuya ilişkin güncel kavramlarla ilgili öğrencilerin bilgilendirilmesidir.
Sürdürülebilirlik kavramı ve gıda endüstrisinde uygulamaları, atık yönetimi, sürdürülebilir gıda zincirinde risk analizleri, gıda işlemede enerji kullanımı ve azaltma stratejileri