Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Analizinde Spektroskopik Yöntemler
Ders Kodu: GMP538
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Gıda kalitesinin ve güvenliğinin izlenmesinde kullanılabilecek spektroskopik teknikler bu dersin kapsamında irdelenecektir.

Özet İçerik

Spektroskopik teknikler, gıda proseslerinin, kalitesinin ve güvenliğinin izlenmesi için gelecek vadeden analitik teknikler olarak görülmeye başlanmıştır. Enstrümantal gelişmeler ve uygun kemometrik prosedürlerin geliştirilmesi, kimya, ilaçlar, tarım-gıda sektörü, yaşam bilimleri ve çevre analizi alanlarında spektroskopik tekniklerin uygulamalarını bulmuştur. Bu ders, yaygın spektroskopik tekniklerin özelliklerini, avantajlarını ve potansiyelini işleyecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri