
| Ders Kodu | : GMP538 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Gıda kalitesinin ve güvenliğinin izlenmesinde kullanılabilecek spektroskopik teknikler bu dersin kapsamında irdelenecektir.
Spektroskopik teknikler, gıda proseslerinin, kalitesinin ve güvenliğinin izlenmesi için gelecek vadeden analitik teknikler olarak görülmeye başlanmıştır. Enstrümantal gelişmeler ve uygun kemometrik prosedürlerin geliştirilmesi, kimya, ilaçlar, tarım-gıda sektörü, yaşam bilimleri ve çevre analizi alanlarında spektroskopik tekniklerin uygulamalarını bulmuştur. Bu ders, yaygın spektroskopik tekniklerin özelliklerini, avantajlarını ve potansiyelini işleyecektir.