Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Kas ve Et Biyokimyası
Ders Kodu: GMP543
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı kasaplık hayvanların kaslarının fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal özellikleri hakkında bilgi vermek, etin detaylı kompozisyonunu ve yapısını incelemektir

Özet İçerik

Kas dokuları ve kasın yapısı, kas bileşenleri ve kimyası, kas fizyolojisi, kesim öncesi ve kesim sonrası faktörler ve et kalitesi, kastaki biyokimyasal değişiklikler ve kasın ete dönüşüm mekanizması. Kas/et’te oluşan bazı olaylar, soğuk kısalması, çözünme sertliği, etin olgunlaşması, kasın su tutma kapasitesi, koyu kesitli et.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri