
| Ders Kodu | : GMP541 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı sanayide kullanılan gıda paketleme metotlarını öğrenciye tanıtmak, ambalaj malzemelerinin mühendislik özellikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmalarını sağlamaktır.
Paketleme teknolojileri, paketleme yöntemlerindeki transport mekanizmaları, ambalajların mühendislik özellikleri, gıdaların ambalaj içindeki kalite kriterleri, inovatif/ akıllı ambalajlar, ambalaj sanayisinde sürdürülebilirlik.
| Dr. Öğr. Üyesi Özgün GÜZDEMİR |
| 1. | Ambalaj üretim teknolojilerini öğrenmek |
| 2. | Üretim teknolojilerini temel mühendislik bilgisiyle birleştirebilmek |
| 3. | Ambalaj malzemesinin yapısını analiz edebilme, mekanik ozelliklerini ortalama tahmin edip matematiksel olarak hesaplayabilme becerisini kazanma |
| 4. | Kullanılacak uygulamaya gore ambalaj türü seçebiliyor olmak |
| 5. | İnnovatif ambalajlar hakkında bilgi sahibi olmak ve inovatif ambalaj geliştirebilmek |
| 6. | Sürdürülebilirlik ve çevresel bilinç konusunda mühendislik çerçevesinde bilgi sahibi olmak |
| 7. | Proje hazırlama ve sunum teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 1. | Materials Science and Engineering, W. D. Callister, Jr. and D. G. Rethwisch, 9th, Wiley |
| 2. | Emerging Food Packaging Technologies, K.L Yam |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %50 |
| Ödev | 1 | %20 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 8 | 3 | 154 |
| Ödev | 1 | 14 | 1 | 15 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 201 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 4 | 5 | 1 | 1 | |
OÇ-2 | 5 | 3 | 4 | 4 | 2 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 4 | 3 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 4 | 1 | 5 |
OÇ-6 | 2 | ||||
OÇ-7 | 5 | ||||