
| Ders Kodu | : VFT540 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Besinlerdeki ilaç kalıntıları ve bunların insan ve hayvan sağlığı açısından önemi, kullanılan terminoloji ve ülkemizdeki mevcut durum, insan ve hayvan sağlığında kalıntıların etkileri ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak.
Etkisiz düzey veya miktar, kabul edilebilir günlük alım, tolerans düzeyi, toleransın belirlenmesi, güvenlik eşiği, ilaç kalıntılarının başlıca sebepleri, kesim öncesi yasal bekletme süresi, yumurta ve sütün kullanılmama süresi ve ülkemizdeki mevcut durum incelenmekte.