
| Ders Kodu | : OHS518 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Öğrencilerin işyerinde sağlıkla ilgili tehlikeleri ve riskleri tanımlayabilmeleri ve gerekli hijyen önlemlerini alabilmeleri
Çalışma ortamında karşılaşılan fiziksel (Gürültü, ısı, radyasyon, vibrasyon vb.), biyolojik (mikrop, bakteri, virüs, riketsia, spiroketler vb.) etkenler, yarattığı sağlık riskleri, bu etkenlerden korunmak için alınacak önlemler. Çalışma ortamında karşılaşılan kimyasal maddelerin (gazlar, buharlar, tozlar vb.) yarattığı sağlık riskleri, bu etkenlerden korunmak için alınacak önlemler