Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Besin Hijyeni
Ders Kodu: CSAG529
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Besinlerin temel bileşenlerini, su, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerin kimyasal yapılarını geniş ve kapsamlı bir şekilde değerlendirmek. Besin endüstrisi açısından önemli mikroorganizmaları ve etkilerini, gıdalardaki gelişimini öğretmek

Özet İçerik

Gıda bozulmaları ve gıda güvenliği hakkında bilgiler vermek. Gıda endüstrisi açısından yararlı mikroorganizmalar ve kullanımları hakkında bilgiler vermek.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri