
| Ders Kodu | : ZBB514 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı pazarlamada satandardizasyon, kalite, sınıflandırma, boylama, toleranslar, özel marka ve işaretler ile dış kalite ile tat, lezzet ve aroma gibi iç kalite özelliklerini öğretmektir.
Genel kalite özellikleri ve belirleme yöntemleri, önemli türlere özgü kalite özellikleri ve belirleme yöntemleri, kalitenin belirlenmesinde kullanılan yeni yöntem ve teknolojiler.
| Dr. Öğr. Üyesi Burak Erdem ALGÜL |
| 1. | Bahçe ürünlerinin temel kalite kriterlerini ve belirleme yöntemlerini bilmek. |
| 2. | Kalite analizlerinde kullanılan yeni yöntem ve teknolojileri öğrenmek. |
| 3. | Edinilen yeni yöntem ve teknolojileri kullanabilme becerisine sahibi olmak. |
| 4. | Kalite kavramı ve bahçe bitkilerinde önemi |
| 5. | Standardizasyon ve sınıflandırmalar |
| 1. | Pearson, D., 1976. The chemical analysis of foods/ David Pearson. New York: Churchill Livingstone. |
| 2. | Aurand, L. W., 1987. Food composition and analysis / Leonard William Aurand, A. Edwin Woods, Marion R. Wells. New York: Van Nostrand Reinhold |
| 3. | Paré, J.R.J.; J.M.R. Bélanger, 1997. Instrumental methods in food analysis. Amsterdam ; New York : Elsevier. |
| 4. | Official methods of analysis of AOAC International, 2007. Gaithersburg, MD : AOAC International. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 2 | 70 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 3 | 2 | 70 |
| Laboratuvar | 6 | 4 | 4 | 48 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 2 | 6 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 194 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | |||||
OÇ-2 | |||||
OÇ-3 | 3 | ||||
OÇ-4 | |||||
OÇ-5 | |||||