
| Ders Kodu | : BİO517 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu ders mikrobiyolojideki temel sayım yöntemlerini öğrenmeye ihtiyaç duyan yüksek lisans öğrencileri için düzenlenmiştir. Bu dersin amacı öğrencilerimize mikrobiyolojik sayımın teorik ve pratik temellerini öğetmektir. Mikroorganizmaların önemini ve çeşitli ortamlardaki sayılarını öğrenme.Örnek alma, kültüre etme ve sayım konularında laboratuvar pratiği elde etme.Mikroorganizma grupları arasındaki ayırdedici özellikleri öğrenme
Mikrobiyolojik sayımın nasıl yapıldığı,sayımda etkili faktörler, sayımın hangi alanlarda kullanıldığı, sayım gerektiren, koşullar, kültürel sayım teknikleri, mikroskobik sayım teknikleri,standarda dayalı sayım teknikleri
| Prof. Dr. Hacı Halil BIYIK |
| 1. | Mikrobiyolojik sayım tekniklerini öğrenilmesi |
| 2. | Kültürel ve mikroskobik sayım tekniklerinin öğrenilmesi ve bunlarla ilgili uygulamalar yapabilmesi |
| 3. | Mikrobiyolojik sayımın doğru olarak belirlenmesi ve sonuçların uygun standartlarla karşılaştırılması |
| 4. | Mikrobiyolojik analiz sonuçlarını doğru yorumlama ve raporunu yazma yeteneğini kazanabilme |
| 5. | Öğrenilen sayım yöntemlerinin pratikte kullanım olanaklarının öğrenebilmesi |
| 6. | Öğrenilen teknikler ve tüketici şikayetlerinin değerlendirilebilmesinin sağlanması |
| 1. | Velittin GÜRGÜN, A.Kadir HALKMAN, Gıda Teknolojisi Derneği, yayın no:7, San Matbaası, Ankara, 1988 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 7 | 2 | 2 | 28 |
| Ödev | 2 | 2 | 2 | 8 |
| Dönem Ödevi | 3 | 8 | 6 | 42 |
| Laboratuvar | 7 | 0 | 7 | 49 |
| Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 5 | 50 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 2 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 2 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 205 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | 2 | ||||
OÇ-2 | 2 | ||||
OÇ-3 | 2 | ||||
OÇ-4 | 2 | ||||
OÇ-5 | 2 | ||||
OÇ-6 | 2 | ||||