
| Ders Kodu | : ZTB518 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Çevrenin dengesini bozmadan kültür bitkilerinde yüksek verim ve kalite için Agro-Teknik uygulamaların yerine getirilmesi
Sürdürülebilir tarım tanımı, bitkilerin sürdürülebilir tarım içerisindeki yeri ve önemi, azotun tarla bitkileri üretimindeki önemi ile bakteri aşılama, bakteri-bitki uyumu, nodül oluşumu. Sürdürülebilir tarım ile bitki verim ilişkisi konuları incelenmektedir. Ekim nöbetinin sürdürülebilir tarımdaki önemi, baklagillerin ekim nöbetindeki faydaları, sürdürülebilir tarımda toprak işleme, sürdürülebilir tarımda sulama sistemleri ve sürdürülebilir tarımın toprak ve çevre üzerindeki etkileri.
| Prof. Dr. Osman EREKUL |
| 1. | 1. Sürdürülebilir tarımda verim ile toprak ilişkisi |
| 2. | 2. Gübreleme, sulama, toprak işleme ve ekim nöbeti kavramları |
| 3. | 3. Sürdürülebilir tarım çerçevesinde verimlerin geliştirilmesi |
| 4. | 4. Sürdürülebilir tarım çerçevesinde ürün kalite geliştirilmesi |
| 5. | Sürdürülebilir tarımda toprak bitki ilişkisi |
| 1. | 1. Sustainable Agriculture, Second Edition, J. Mason, 2003, 209 p |
| 2. | 2. Ökologischer Landbau, Grundwissen für die Praxis, Herrmann a. Plakolm, 1991, 428 p. |
| 3. | 3. Sürdürülebilir Tarım konusunda yapılmış yabancı dilde yayınlar |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 7 | 3 | 140 |
| Dönem Ödevi | 1 | 24 | 1 | 25 |
| Ara Sınav | 1 | 14 | 1 | 15 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 1 | 15 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 195 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | |
OÇ-1 | |||||
OÇ-2 | 3 | ||||
OÇ-3 | |||||
OÇ-4 | |||||
OÇ-5 | |||||