Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Sera ve Süs Bitkilerinde Gübreleme Teknikleri
Ders Kodu: ZTO517
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Yüksek Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Kesme ve saksı çiçeği yetiştiriciliğinde sera ve iç mekan süs bitkilerinin yetiştiriciliğinde ortam hazırlama, kalite özelliklerini dikkate alarak uygulanacak gübre miktar, cins ve uygulama tekniklerinin belirlenmesi

Özet İçerik

Yetiştirme ortamı ve harçlar, Toprak ve yetişme ortamlarında tepkime, tuz ve CaCO3 kapsamları, Tek yıllık, çok yıllık, kesme ve saksı bitkilerine uygulanacak gübre miktarı ve teknikleri, Kimi süs bitkilerinin optimum beslenme değerleri ve yetişme koşulları.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri