
| Ders Kodu | : BİO569 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Yüksek Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Mikrobiyal biyomas, enzim,metabolit üretimi, fermentasyon tipleri, fermentör dizaynı, fermentörlerin çalışma prensibi ve temel unsurları, fermentör teknolojisinin endüstride kullanımı ve işlevi hakkında bilgi vermeyi amaçlar.
Mikrobial biyomas, enzim, metabolit üretiminde fermentasyon tekniklerinin kullanılması, mikrobiyal kültür için fermentörün temel fonksiyonları ve unsurları, ürün çeşidine göre fermentör tipleri ve çalışma prensipleri
| Prof. Dr. Esin POYRAZOĞLU |
| 1. | Mikrobiyal gelişim kinetiklerini öğrenebilme |
| 2. | Mikrobiyal ürünler ve sentezini öğrenebilme |
| 3. | Fermentasyon işleminde optimum şartların sağlanmasını öğrenebilme |
| 4. | Fermentörün endüstriyel üretimde önemini öğrenebilme |
| 5. | Fermentörün temel kısımlarını öğrenebilme |
| 6. | Fermentör tipleri ve çalışma prensiplerini öğrenebilme |
| 7. | Fermentör teknolojisinin endüstride kullanılımı geliştirilmesini öğrenebilme |
| 1. | H. J. Peppler, D Perlman “Microbial Technology: Fermentation Technology”, 2nd Edition, 2014. |
| 2. | Brian McNeil, Linda Harvey “Practical Fermentation Technology”, 2nd Edition, 2008. |
| 3. | Y. H. Hui, Lisbeth Meunier-Goddik, Jytte Josephsen “Handbook of Food and Beverage Fermentation Technology”, 2nd Edition, 2004. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 2 | 70 |
| Okuma | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 3 | 70 |
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 2 | 2 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 204 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 |
OÇ-2 | 2 | 3 | 2 | 5 | 3 | 2 | 3 | 4 | 5 | 3 |
OÇ-3 | ||||||||||
OÇ-4 | ||||||||||
OÇ-5 | ||||||||||
OÇ-6 | 2 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 |
OÇ-7 | ||||||||||