Ders Kodu | : ZTM602 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Doktora |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 3 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 3 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 7 |
Standardizasyonun amacı; verimliliği arttıran, kaliteyi yükselten, maliyetleri azaltan, fire, kayıp ve atıkları azaltan, işleri kolaylaştıran bir mal ve hizmet üretimi yapılmasını sağlamaktır. Bu amaç, ayrıca; tüketicilerin can ve mal güvenliğini, daha ucuza mal satılmasını, daha kolay mal ve hizmet pazarlanmasını sağlamaktadır.
Standardizasyon, Standardizasyon ve standardizasyonun tarihi gelişimi, TSE ve standardizasyon, Kalite ve kalite kavramları, Kalite kavramı ve unsurları, Toplam kalite yönetimi, Toplam kalite kontrol.
1. | Kalite Kavramı ve tarihçesi, toplam kalite kavramı, toplam kalite yönetim sistemi, |
2. | Kalite yaklaşımları ve Kalite Gurupları |
3. | Toplam Kalite Kültürü ve önemli ilkeler |
4. | Tarım Makinaları Standartları |
5. | Kalite Kontrolde Kullanılan İstatistiksel Yöntemler |
1. | Standardizasyon ve Kalite, Orhan Küçük, Seçkin Yayınevi, Ankara, 2004. |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 5 | 3 | 112 |
Ödev | 5 | 5 | 5 | 50 |
Ara Sınav | 1 | 3 | 3 | 6 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 3 | 7 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 175 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | ||||||||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | ||||||||||||
OÇ-5 | ||||||||||||