
| Ders Kodu | : VHB646 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Kürk hayvanlarının (Tavşan, şinşilla, vizon, mink, tilki v.b.) sindirim sisteminin anatomik ve fizyolojik özelliklerini anlatmak. Besi ortamlarını ve yemlerini tanıtmak. Beslenme gereksinimlerini ve besi yöntemlerini anlatmak. Kürk hayvanlarını besleme konusunda yeterli bilgi ve bu bilgiyi uygulayabilecek beceriye ulaşmak. Yetiştiricilerle ilişki kurup, bilgisini aktarabilmek. Uygulamada rastlayabileceği hataların düzeltilmesinde yetiştiriciye yardımcı olabilme konusunda bilgi aktarmak. Konu hakkında literatür taraması yapabilmek. Kendi işletmesini kurabilecek pratik bilgi ve beceriyi aktarmak.
Kürk hayvanlarının sindirim sisteminin anatomik ve fizyolojik özellikleri, besin madde gereksinimleri, rasyonlarında kullanılan yem hammaddelerinin tanıtılması, farklı verim dönemlerine ait rasyonların hazırlanması, pratik ve doğru yemleme teknikleri.