
| Ders Kodu | : VHB604 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 10 |
Damızlıklar ile ticari yumurtacı tavukların ve etlik piliçlerin farklı dönemlerde sağlıklı beslenmelerinin ve bu durumun öneminin öğretilmesi, beslemenin ürün kalitesine olan etkisinin kavratılması ve tavuklarda görülen beslenme hastalıkları konusunda bilgi sahibi olunması.
Kanatlılarda beslenmeye bağlı hastalıkların öğrenilmesi, Beslenmeye bağlı hastalıkların ayırt edilmesi, Doğru beslenme programı uygulanması
| Prof. Dr. Bekir Hakan KÖKSAL |
| 1. | Damızlıklar ile ticari yumurtacı tavukların ve etlik piliçlerin farklı dönemlerde beslenmesini bilir. |
| 2. | Beslenmenin ürün kalitesi ve miktarı üzerindeki önemini kavrar. |
| 3. | Tavuklarda görülen beslenme hastalıkları ve korunmaya yönelik alınması gereken önlemler konusunda bilgi sahibi olur. |
| 4. | Hayvan beslemede alanında mevcut ve güncelleşmiş bilimsel bilgileri gerek teorik ve gerekse uygulamalı olarak kullanma becerisinde olunması |
| 5. | Yetersiz veya dengesiz besleme sonucunda hayvanlarda oluşabilecek beslenme hastalıklarını bilir ve söz konusu bu hastalıkların önlenmesi için gerekli bilgi ve beceriye sahip olması |
| 1. | Şenköylü, N. (2001) Modern Tavuk Üretimi, Anadolu Matbaası, Tekirdağ. |
| 2. | Heuser, G.F. (2003) Feding poultry, Norton Creek Press, Oregon, ABD. |
| 3. | Cole, D.J.A., Haresign, W. (1989) Recent development in Poultry Nutrition, Anchor Pres, England. |
| 4. | North, M.O. (1984) Commercial Chickhen Production Manual, The Avi Publishing, ABD. |
| 5. | Daghir, N.J. (1995) Poultry Production in Hot Climates, CAB Internatioal Pres, England. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 15 | 0 | 2 | 30 |
| Ödev | 10 | 7 | 1 | 80 |
| Okuma | 14 | 0 | 6 | 84 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 2 | 12 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 2 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 250 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | |||||||||||||||||
OÇ-4 | |||||||||||||||||||
OÇ-5 | |||||||||||||||||||