
| Ders Kodu | : MİK606 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Bu dersin amacı, antijen hazırlama ve immun serum elde etme teknikleri hakkında bilgi vermektir.
Antijen hazırlanacak suyun saflık ve sterilite kontrolü. Antijen hazırlanacak suyun sıvı vasatlarda üretimi. Bakteri konsantrasyonu tesbiti. Antijen hazırlanacak suyun inaktivasyonu. Antijen hazırlanacak suyun potens testi. Antijen hazırlanacak suyun takdimi ve saklanması. Hazırlanan antijenin tavşanlara intravenöz uygulanması. Tavşanlardan elde edilen hiperimmun serumun titresinin belirlenmesi.
| Prof. Dr. Serap SAVAŞAN |
| 1. | Antijen hazırlama ve immun serum elde etme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak |
| 2. | Antijen hazırlanacak suyun saflık ve sterilite kontrolü hakkında bilgi sahibi olmak |
| 3. | Antijen hazırlanacak suyun potens testi hakkında bilgi sahibi olmak |
| 4. | Hazırlanan antijenin tavşanlara intravenöz uygulanması ve elde edilen hiperimmun serumun titresinin belirlenmesi hakkında bilgi sahibi olmak |
| 5. | Öğrenilen bu temel bilgileri kullanabilme yeteneği kazandırmak |
| 1. | İmmunoloji |
| 2. | Temel Mikrobiyoloji |
| 3. | Veterinary Immunology: An Introduction, 7º Edition |
| 4. | Handbook of Vertebrate Immunology |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %20 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %40 |
| Kısa Sınav (Quiz) | 2 | %20 |
| Ödev | 4 | %20 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 4 | 0 | 12 | 48 |
| Kısa Sınav | 2 | 8 | 2 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 25 | 1 | 26 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 1 | 26 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 148 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 |
OÇ-3 | 4 | 5 | 3 | 5 | 4 | 5 | 4 |
OÇ-4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 |