
| Ders Kodu | : MİK624 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin amacı, bakteriyel tavuk hastalıkları hakkında bilgi vermektir
Gram negatif bakteri infeksiyonları (Pullorum, Tavuk tifosu, Paratifo infeksiyonları, Koli infeksiyonları, Tavuk Kolerası, İnfeksiyöz Hepatititis, Vibrionik enteritis, Pseudotüberkülozis, Spiroketozis, Klamidiozis, Mikoplazma, Ureaplasma infeksiyonları. Gram pozitif bakteri infeksiyonları (Tüberkülozis, Streptokok infeksiyonları, Stafilokok İnfeksiyonları, Antraks, Listeriozis, Erisipelas, Klostridial infeksiyonlar).