
| Ders Kodu | : VZO603 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Dünya ve Türkiye’de yetiştirilen tavuk ırklarının tanıtılması, etçi piliç yetiştiriciliği, yumurtacı tavuk yetiştiriciliği, damızlık tavuk yetiştiriciliği ile bu işletmelerin verim kontrolleri ve yönetilmelerinin öğretilmesi.
Tavuk ırklarının morfolojik ve fizyolojik özellikleri, etçi piliç, damızlık, yumurtacı tavuk yetiştiriciliği ilkeleri, üretim standartları, ileri yetiştirme teknikleri, seleksiyon, verim kayıtları ve kontrolleri.