Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tavuk Yetiştirme Teknikleri
Ders Kodu: VZO603
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Dünya ve Türkiye’de yetiştirilen tavuk ırklarının tanıtılması, etçi piliç yetiştiriciliği, yumurtacı tavuk yetiştiriciliği, damızlık tavuk yetiştiriciliği ile bu işletmelerin verim kontrolleri ve yönetilmelerinin öğretilmesi.

Özet İçerik

Tavuk ırklarının morfolojik ve fizyolojik özellikleri, etçi piliç, damızlık, yumurtacı tavuk yetiştiriciliği ilkeleri, üretim standartları, ileri yetiştirme teknikleri, seleksiyon, verim kayıtları ve kontrolleri.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri