
| Ders Kodu | : VZO626 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Damızlık kavramı, damızlıkların elde edilme sistemleri, etçi ve yumurtacı damızlıkların verim parametreleri, damızlıkların büyüme dönemlerinde yapılması gerekli işlemler, damızlıkların yumurtlama döneminde uygulanması gerekli işlemler, yemleme ve canlı ağırlık kontrol programları, aşı programları, ışıklandırma programları, üretim standartları ve tutulması gerekli kayıtlar konusunda bilgi verilmesi.
Damızlık tavuk kavramı, damızlıkların elde edilmesi, damızlıklarda büyüme ve yumurtlama dönemi bakım esasları, damızlıklarda üretim standartları, verim kontrolleri ve kayıtları.