Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği
Ders Kodu: VZO626
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 2
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Damızlık kavramı, damızlıkların elde edilme sistemleri, etçi ve yumurtacı damızlıkların verim parametreleri, damızlıkların büyüme dönemlerinde yapılması gerekli işlemler, damızlıkların yumurtlama döneminde uygulanması gerekli işlemler, yemleme ve canlı ağırlık kontrol programları, aşı programları, ışıklandırma programları, üretim standartları ve tutulması gerekli kayıtlar konusunda bilgi verilmesi.

Özet İçerik

Damızlık tavuk kavramı, damızlıkların elde edilmesi, damızlıklarda büyüme ve yumurtlama dönemi bakım esasları, damızlıklarda üretim standartları, verim kontrolleri ve kayıtları.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri