Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Sığırcılığı
Ders Kodu: VZO633
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 2
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Sütçü sığır ırklarının genel özellikleri, memenin morfolojik yapısı, laktasyon ve laktasyon eğrisi, laktasyona etkili faktörler, sütün bileşimi ve etkili faktörler, kuru dönem, servis periyodu, süt verim kontrol ve kayıtları konularının öğretilmesi.

Özet İçerik

Süt sığırcılığının genel yapısı, memenin yapısı ve süt sentezi, laktasyon, süt verimine etkili faktörler, sütün kalitesi ve etkili faktörler, kuru dönem ve bakım, süt sığırcılığı işletmelerinde kayıtlar.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri