
| Ders Kodu | : VZO633 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Sütçü sığır ırklarının genel özellikleri, memenin morfolojik yapısı, laktasyon ve laktasyon eğrisi, laktasyona etkili faktörler, sütün bileşimi ve etkili faktörler, kuru dönem, servis periyodu, süt verim kontrol ve kayıtları konularının öğretilmesi.
Süt sığırcılığının genel yapısı, memenin yapısı ve süt sentezi, laktasyon, süt verimine etkili faktörler, sütün kalitesi ve etkili faktörler, kuru dönem ve bakım, süt sığırcılığı işletmelerinde kayıtlar.