
| Ders Kodu | : VZO640 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Kürk hayvancılığının önemi ve ekonomideki yeri, değişik kürk hayvanlarının (şinşilla, karagül kuzu, tavşan vb.) genel özellikleri, barınak tipleri ve barınak koşulları, damızlık temini ve uygulanan üretim sistemlerinin öğretilmesi.
Kürk hayvancılığının genel yapısı, ekonomik önemi, kürkünden yararlanılan şinşila, karagül koyunu, tavşan vb hayvanların genel özellikleri, yetiştirme koşulları, kürk elde edilmesindeki yöntemler, kürk kalitesi ve etkili faktörler.