Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tavukçulukta Damızlık Elde Etme Teknikleri
Ders Kodu: VZO641
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Tavukçulukta damızlık kavramı, soy, hat ve aileler ile bunların özellikleri, temel tavuk sürüleri, ebeveyn (parent), büyük ebeveyn (grand parent) ve grand grand parent aşamaları ve bunların özellikleri, birleştirme metotları, birleştirme uygunluğu, verim standartlarının öğretilmesi.

Özet İçerik

Kanatlı yetiştiriciliğinde damızlık kavramı, damızlıkların elde edilmesinde kullanılan yöntemler, ebeveyn (parent), büyük ebeveyn (grand parent) ve grand grand parent aşamaları ve bunların özellikleri, ticari sürüler.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri