
| Ders Kodu | : VFT630 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Besinlerdeki ilaç kalıntıları ve bunların insan ve hayvan sağlığı açısından önemi, kullanılan terminoloji ve ülkemizdeki mevcut durum, insan ve hayvan sağlığında kalıntıların etkileri ve yasal düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olmak.
Besinlerdeki ilaç kalıntıları ve bunların insan ve hayvan sağlığı açısından önemi, kalıntı, etkisiz düzey veya miktar, kabul edilebilir günlük alım, tolerans ve toleransın belirlenmesi, güvenlik eşiği, ilaç kalıntılarının başlıca sebepleri, kalıntı-kinetik ilişkisi, kesim öncesi yasal bekletme süresi, et, süt ve yumurtanın kullanılmama süresi ve ülkemizdeki mevcut durum, kullanımı tehlikeli ve yasak ilaçlar, insan ve hayvan sağlığında kalıntıların etkileri ve yasal düzenlemeler incelenmekte.