Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Laktik Asit Bakterileri ve Endüstriyel Uygulamaları
Ders Kodu: BİO623
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Doktora
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 8
Amaç

Bu dersin amacı fermente gıdalarda bulunan laktik asit bakterilerinin ve probiyotiklerin önemini ve insan sağlığına faydalarını kapsar. Ayrıca ağır metallerin laktik asit bakterileri tarafından biyosorpsiyonu, bakteriler tarafından immünobiyotiklerin üretilmesi, bakterilerin bağırsak mukozasına yapışması ve bakteriler tarafından lipopolisakkaritlerin (LPS) nötralizasyonu yoluyla detoksifikasyonun değerlendirilmesi için yöntemleri açıklar.

Özet İçerik

Laktik asit bakterilerinin önemi, ekolojisi, fizyolojisi, biyoçeşitliliği, filogenetiği ve promikleri, antimikrobiyalleri, probiyotikler ve prebiyotikler, insan intestinal mikrobiyomu üzerinde etkileri, starter kültürlerin üretimi ve probiyotiklerin immun sistemde önemi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri