
| Ders Kodu | : BİO623 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı fermente gıdalarda bulunan laktik asit bakterilerinin ve probiyotiklerin önemini ve insan sağlığına faydalarını kapsar. Ayrıca ağır metallerin laktik asit bakterileri tarafından biyosorpsiyonu, bakteriler tarafından immünobiyotiklerin üretilmesi, bakterilerin bağırsak mukozasına yapışması ve bakteriler tarafından lipopolisakkaritlerin (LPS) nötralizasyonu yoluyla detoksifikasyonun değerlendirilmesi için yöntemleri açıklar.
Laktik asit bakterilerinin önemi, ekolojisi, fizyolojisi, biyoçeşitliliği, filogenetiği ve promikleri, antimikrobiyalleri, probiyotikler ve prebiyotikler, insan intestinal mikrobiyomu üzerinde etkileri, starter kültürlerin üretimi ve probiyotiklerin immun sistemde önemi