
| Ders Kodu | : BİO660 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Doktora |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 8 |
Bu dersin amacı; ekzojen ve endojen atioksidanlar, bu antioksidanların ekstraksiyon ve analiz yöntemleri hakkında temel bilgileri vermektir.
Endojen ve ekzojen antioksidanlar, antioksidanların ekstraksiyonu, analiz yöntemleri.
| Doç. Dr. Özlem Sultan ASLANTÜRK |
| 1. | Gıdaların yapısında bulunan antioksidan bileşenleri tanımlayabilir. |
| 2. | Ekstraksiyon yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
| 3. | Antioksidan enzimler ve tayin yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
| 4. | Toplam fenolik içerik tayinini bilir |
| 5. | Antioksidan kapasite ölçme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur. |
| 6. | Güncel antioksidan araştırmaları hakkında bilgi sahibi olur. |
| 1. | Kolaylı, S., Şahin, H. 2021. Antioksidanlar ve Tayin Yöntemşleri. Ankara Nobel Tıp Kitabevleri |
| 2. | Baydar, H. 2020. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi. Nobel Kitabevi. |
| 3. | Mammadov, R. 2014. Tohumlu Bitkilerde Sekonder Metabolitler. Nobel Yayınevi. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %30 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %70 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 4 | 2 | 84 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 4 | 2 | 84 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 12 | 1 | 13 |
| Ders/Staj Kurulu Sınavı | 1 | 14 | 1 | 15 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 196 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | |
OÇ-1 | 4 | 4 | ||||||||||||
OÇ-2 | 4 | 4 | 3 | 3 | ||||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||
OÇ-6 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||