
| Ders Kodu | : İKM102 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Öğrencilere barın temel organizasyonu ve barda servis edilecek içecekleri tanımlamasının, tarihçesinin ve üretiminin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
Barın tarihi, Bar organizasyonu, Alkolsüz içecekler (Çay, Kahve vb.), Alkollü içecekler (Bira, Şarap, Cin, Votka, Tekila vb. )
| Dr. Öğr. Üyesi Erhan COŞKUN |
| 1. | Barla ilgili temel bilgileri edinmek, |
| 2. | Alkolsüz içecekleri tanımak |
| 3. | Düşük alkollü içecekleri tanımlamak, tarihini, yapılışını öğrenmek |
| 4. | Yüksek alkollü içecekleri tanımlamak, tarihini, yapılışını öğrenmek |
| 5. | Bar personelini tanıma ve görevlerini öğrenme |
| 1. | İÇKİ TEKNOLOJİSİ |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 9 | 1 | 10 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 9 | 1 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 104 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ||||||||