
| Ders Kodu | : TİS213 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Organik tarımın tanımını ve önemini, tarımsal kirliliği, ekolojik sorunlar, organik tarımın genel esaslarını, sertifikasyon sistemini, organik tarım kanunu ve yönetmeliğini, organik bitkisel ve hayvansal üretim hakkında bilgilendirmek
Organik tarımın tanımı ve önemi, Tarımsal kirlilik, Organik tarımın dünyadaki ve Türkiyedeki gelişimi, Organik tarımın genel esasları, Organik tarım kanunu ve yönetmeliği, Sertifikasyon sistemi, Organik bitkisel ve hayvansal üretim
| Dr. Öğr. Üyesi Muharrem ARSLAN |
| 1. | Organik tarımın tanımını ve önemini öğrenir |
| 2. | Organik tarımın genel esaslarını ve sertifikasyon sistemini öğrenir |
| 3. | Organik tarım kanunu ve yönetmeliğini öğrenir |
| 4. | Organik meyve, sebze ve bağ yetiştirme tekniklerini öğrenir |
| 5. | Doğal denge ve sağlıklı beslenmenin önemini kavrar |
| 1. | Öğretim elemanı ders notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 2 | 4 | 1 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 20 | 1 | 21 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 70 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-2 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 |
OÇ-3 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 3 | 2 |
OÇ-4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 2 | 3 | 3 | 4 | 5 |