Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Hayvansal Üretim
Ders Kodu: TİS105
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Türkiye ve Dünya hayvancılığı, hayvansal besin maddelerinin insan beslenmesindeki yeri ve önemi, hayvansal ürünler üretilen çeşitli türlerin yetiştiriciliği hakkında öğrencilere bazı temel ve uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

Özet İçerik

Hayvansal üretim ve önemi, Dünya’da ve Türkiye’de hayvansal üretim, Türkiye’de hayvansal üretimin sorunları, Evciltme, tür ve ırk kavramı, çiftlik hayvanlarında üreme ve döl verimi, laktasyon, çevre ve çevreye uyum, sığır, koyun, keçi, kanatlı, arı ve ipekböceği yetiştiriciliği.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri