
| Ders Kodu | : TİS105 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Türkiye ve Dünya hayvancılığı, hayvansal besin maddelerinin insan beslenmesindeki yeri ve önemi, hayvansal ürünler üretilen çeşitli türlerin yetiştiriciliği hakkında öğrencilere bazı temel ve uygulamaya yönelik bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır.
Hayvansal üretim ve önemi, Dünya’da ve Türkiye’de hayvansal üretim, Türkiye’de hayvansal üretimin sorunları, Evciltme, tür ve ırk kavramı, çiftlik hayvanlarında üreme ve döl verimi, laktasyon, çevre ve çevreye uyum, sığır, koyun, keçi, kanatlı, arı ve ipekböceği yetiştiriciliği.