
| Ders Kodu | : LVS155 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Halk sağlığını etkileyen faktörler, kronik, bulaşıcı ve zoonoz hastalıklar, enfeksiyon ve intoksikasyonlardan korunma ile sağlıklı beslenme ve egzersiz konularında bilgi kazandırmak amaçlanır.
Halk sağlığının önemi, bulaşıcı ve zoonoz hastalıklar, Sağlıklı beslenme ve egzersizin önemi, gıda enfeksiyon ve intoksikasyonlarından korunma.
| Öğr. Gör. Sema MİDİLLİ |
| 1. | Sağlığı etkileyen faktörleri öğrenir. |
| 2. | Kronik ve bulaşıcı hastalıkları ile bunlardan korunma yollarını öğrenir. |
| 3. | Zoonotik hastalıklara karşı koruma-kontrol yöntemlerini bilir ve uygular. |
| 4. | Sağlıklı beslenme ve egzersizin önemini öğrenir. |
| 5. | Çevre ve besin kirlenmesine karşı alınabilecek önlemleri öğrenir. |
| 1. | Halk Sağlığı Ders Kitabı, Yurtseven E. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul, 2015. |
| 2. | Halk Sağlığı Ders Kitabı, Edt. Kaplancıklı Z.A. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 3331, AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAYINI NO: 2190, Eskişehir, 2018. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 3 | 2 | 70 |
| Ödev | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 101 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | |
OÇ-1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | 3 | 2 | 1 | 2 |
OÇ-2 | 2 | 4 | 5 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 2 |
OÇ-3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 2 |
OÇ-4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 3 | 2 | 1 | 2 |
OÇ-5 | 3 | 5 | 2 | 4 | 2 | 2 | 2 | 1 | 3 |