
| Ders Kodu | : LVS256 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Gıda güvenliği kavramını, gıda kaynaklı fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik tehlikeleri ve alınacak önlemleri öğretmek.
Gıda güvenliği kavramı, gıda kaynaklı tehlikeler ve korunma yolları, gıda güvenliği yönetim sistemleri.
| Öğr. Gör. Sema MİDİLLİ |
| 1. | Gıda güvenliği kavramının öğrenilmesi |
| 2. | Gıda kaynaklı kimyasal tehlikelerin bilinmesi |
| 3. | Gıda kaynaklı mikrobiyolojik tehlikelerin bilinmesi |
| 4. | Gıda kaynaklı mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibi olunması |
| 5. | Gıda güvenliği yönetim sistemlerinin bilinmesi |
| 1. | Gıda Güvenliği Temel Prensipleri, Prof. Dr. İrfan Erol, Prof. Dr. Ayşegül Eyigör, Yard. Doç Dr. Deniz Ayaz , Prof. Dr. Ece Soyutemiz, Prof. Dr. Mehmet Çalcıoğlu |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 5 | 1 | 6 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 53 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | |
OÇ-1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 |
OÇ-2 | 1 | 2 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
OÇ-3 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
OÇ-4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
OÇ-5 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |