
| Ders Kodu | : CUL110 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu derste personel ihtiyacını belirleyerek, iş organizasyonu yapma, mutfak operasyonu ve bulaşıkhaneyi yönetme yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Bu derste bir mutfak organizasyonunda çalışabilecek personel ihtiyacının belirlenmesi ve temini, mutfak faaliyetlerinin yönetilmesi, mutfakla ilgili iş organizasyonlarının yapılması, bulaşıkhanenin yönetilmesi ve mutfakta üretim sonunda ortaya çıkan atıkların değerlendirilip cyönetilmesiyle ilgili bilgiler verilmektedir.