Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Mutfak Organizasyonu
Ders Kodu: CUL110
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu derste personel ihtiyacını belirleyerek, iş organizasyonu yapma, mutfak operasyonu ve bulaşıkhaneyi yönetme yeterliliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Bu derste bir mutfak organizasyonunda çalışabilecek personel ihtiyacının belirlenmesi ve temini, mutfak faaliyetlerinin yönetilmesi, mutfakla ilgili iş organizasyonlarının yapılması, bulaşıkhanenin yönetilmesi ve mutfakta üretim sonunda ortaya çıkan atıkların değerlendirilip cyönetilmesiyle ilgili bilgiler verilmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri